Σελίδες

ΣΕΛΙΔΕΣ

Λίγα Λόγια


Το quantumcomputers-infotech.blogspot παρουσιάζει στο ευρύ Ελληνικό κοινό τους κβαντικούς υπολογιστές, την τεχνολογία που ενδέχεται να αλλάξει τα επόμενα χρόνια τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούμε την επιστήμη των υπολογιστών. Ο ιστότοπος απευθύνεται σε φυσικούς, πληροφορικούς και σε φοιτητές ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 

Η έρευνα για τους κβαντικούς υπολογιστές βασίστηκε στις αρχές της κβαντικής μηχανικής. Οι κβαντικοί υπολογιστές άνοιξαν ένα σημαντικό τομέα σύζευξης της φυσικής επιστήμης και των υπολογιστών. 

Τα Qubits, οι κβαντικοί καταχωρητές καθώς και η αξιοποίηση κβαντικών παραδόξων όπως η κβαντική υπέρθεση και η κβαντική διεμπλοκή οδήγησε στην παρουσίαση των κβαντικών υπολογισμών, των κβαντικών πυλών και της κβαντικής κρυπτογραφίας.

Οι κβαντικοί υπολογιστές ανοίγουν νέα πεδία επιστημονικής εξέλιξης και εφαρμογών στους υπολογιστές όπως επεξεργασία κβαντικών δεδομένων, αλγορίθμων και απόλυτα ασφαλών επικοινωνιών μέσω της αξιοποίησης της κβαντικής κρυπτογραφίας.

Η χρήση των κβαντικών υπολογιστών προσφέρει "ασύλληπτες" ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων για τα σημερινά δεδομένα των κλασσικών υπολογιστών, αφ’ ετέρου όμως συνοδεύεται και από ανεπιθύμητα εμπόδια όπως αλληλεπιδράσεις μεταξύ των κβαντικών καταχωρητών που δημιουργούν σφάλματα στους κβαντικούς υπολογισμούς. 

Το υλικό που διατίθεται στον ιστότοπο παρέχεται δωρεάν, είναι μια επιστημονική προσφορά από τον Γ. Ασημάκη (ο οποίος έχει πραγματοποιήσει πανεπιστημιακή έρευνα στο αντικείμενο των κβαντικών υπολογιστών και μέρος πληροφοριών του ιστολογίου προέρχονται από το αποτέλεσμα της έρευνάς του) και έχει σκοπό την ενημέρωση σε ειδικευμένα θέματα φυσικής, έτσι ώστε η επιστήμη να εξελιχθεί και να γίνει κτήμα όσων τρέφουν αγάπη για την τεχνολογία των υπολογιστών και των θετικών επιστημών. 

Επίσης στον ιστότοπο προσφέρεται το βιβλίο ΚΒΑΝΤΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ. Για μετάβαση πατήστε πάνω στο εξώφυλλο ή ΕΔΩ
Copyright - Γιώργος Ασημάκης





Επισημαίνεται πως επιτρέπεται μόνο η μη εμπορική αναπαραγωγή των κειμένων του "quantumcomputers-infotech.blogspot", με βασική προϋπόθεση να υπάρχει ακριβή και σαφή αναφορά στην πηγή (link). Τα κείμενα (περιεχόμενα - σχήματα κ.α.) υπόκεινται σε πνευματική ιδιοκτησία σύμφωνα με τους κείμενους νόμους.





Καλή περιήγηση.